Manfaat Woh Manggis Kanggo Kesehatan
Wis akeh riset kanggo ngetahui manfaat woh manggis baik daging buahe maupun kulit luare. Manfat mau terjadi amarga hampir kabeh bagian soko woh manggis bisa dimanfaatake lan apik kanggo kesehatan.
Beberapa riset  sing dilakuni oleh para ahli kanggo nemukake manfaat buah manggis.

Woh sing ndhuweni jeneng latin garcinia mangostana iiki ndhuweni sifat anti-inflamasi, sing biso ncegah penyakit jantung ugo diabetes ing pasien penderita obesitas. Bahkan sakwijine studi sing dilakukake maring BioMed Central Akses nggambarake kepriben jus woh manggis iki biso nurunake tingkat protein C-reaktif.

Obat Awet Muda
Zat antioksidan sing dikandung woh  manggis apik kanggo kesehatan lan mampu ngambat penuaan. Amarga zat anti oksidan kiye biso memperbaiki sel-sel jaringan awak sing rusak lan ngganteni nganggo sing anyar, dadi sampeyan nampak awet muda yen rajin mangan woh manggis. Ono ugo woh liyo sing ndhuweni akeh antioksidan yoiku woh mahkota dewa.

Menghambat Pertumbuhan Kanker

Manfaat Buah Manggis
Manfaat Buah Manggis
Perlu Sampeyan ngerti yoiku woh iki akeh ngandung xanthone sing  merupakan senyawa anti kanker. Ektrak kulit manggis bersifat apoptosis (penghancur sel kanker), dadi kanggo sampeyan sing seneng karowoh manggis ojo kesusu mbuang kulite, amarga justru ning kene akeh nemen manfaat sing bisa sampeyan peroleh.



Ngolah Kulit Manggis

Kanggo memperoleh manfaat woh manggis ben maksimal sampeyan bisa nyeduh potongan kulit manggis takarane 1 kulit manggis dipotong-potong banjur digoodog nggunakake 2 gelas banyu tekan mung sak gelas bae. Banjur saring banyu rebusan lan di ombe secara teratur 2-3 kali sedino.

Ing Ndhuwur beberapa manfaat woh manggis sing perlu sampeyan ngerteni. Tinapi Sampeyan ugo kudu ngati-ati wektu ngolah woh menggis, amarga kulit manggis biso ugo ora lan ngandung pestisida sing disemprotake petani kanggo ngusir hama soko wit manggis. 
Ad

0 komentar:

Posting Komentar

Nyong ngaturke matur nuwun karo Saran Panjenengan