Durian
Durian
Krungu durian sing terlintas ing pikiran wong yoiku woh-wohan lezat ning jahat amarga Durian ngandung kadar lemak sing dhuwur. Ning ojo wedhi sik, mbok bilih mangane ora kakehan durian biso dadi obat.
Durian paling akeh ngandung karbohidrat, lemak dan protein. 
Ora mung kuwi, zat-zat liyanekoyo serat, kalsium, asam folat, magnesium, zinc lan besi ono ing Durian.
Amarga  kalorine sing dhuwur, Woh durian duweni sifat panas dadi pasien diabetes utawa ibu hamil ora dianjurke mangan durian.
Bayangke ing 100 gram durian terkandung 147 Kkal. Iku artine yen wong mangan 1 kg durian, kalori sing dipangan 1.470 Kkal utawa wis sebanding karo porsi mangane selama sedina.
Durian ugo akeh ngandung gula, tinapi ugo ngandung  mangan sing biso njaga kadar gula tetep stabil. 

Kanggo ibu hamil, durian diyakini ora apik amarga mengandung akeh gula lan alkohol alami sing di khawatirke bayi ing kandhutan biso keguguran.
Meski durung ono penelitian sing mbuktikake  durian micu kontraksi lan keguguran, ibu hamil  dianjurke ora akeh magan durian.

Gangguan pencernaan ugo biso terjadi mbok bilih durian dipangan karo ngombe minuman alkohol. Penelitian di University of Tsukuba, Jepang mbuktikake yen kandungan sulfur ing durian biso menghambat metabolisme lan biso micu kematian.
Nah, itu kabeh bahayayen mangan durian kakehenl.


Tinapi ing postingan iki nyong arep berbagi manfaate woh Duriah :
Dikutip kadi Healthmad, Jumat (12/11/2010), :

1. Ngatasi sembelit amarga woh durian ngandung serat
2. Ngatasi anemia amarga woh durian ngandung  folat atau Vitamin B9 sing dibutuhke memproduksi sel darah merah
3. Njaga kesehatan kulit amarga woh durian ngandung ngandung Vitamin C sing berfungsi sebagai anti oksidan lan anti penuaan
4. Ngandung akeh potasium utawa kalsium dadi apik kanggo  kesehatan tulang lan persendian
5. Kandungan Mangaan ing durian biso njaga kadar gula darah tetep stabil
6. Ngandung senyawa tembaga sing biso njaga kesehatan kelenjar tiroid
7. Njaga nafsu makan amarga akeh ngandung thiamin utawa Vitamin B1
8. Ngatasi migrain amarga ngandung senyawa riboflavin utawa Vitamin B2
9. Ngredakake stres lan ngatasi depresi amarga ngandung Vitamin B6 utawa piridoksin
10. Njaga kesehatan gigi lan mulut amarga ngandung posphor.


Ad

0 komentar:

Posting Komentar

Nyong ngaturke matur nuwun karo Saran Panjenengan