Manfaat woh Mangga kanggo Kesehatan
Manfaat buah mangga ora perlu diragukan meneu amarga ing sakjeroning woh iki ngandung berbagai nutrisi lan vitamin sing penting. Biasane  wong seneng mangan woh mangga amarga rasane sing lezat, ananging soponyonowoh iki sing nduweni jeneng latin mangifera indica iki nduweni akeh manfaat kanggo kesehatan.

Tanaman sing asale soko India akeh tukul ing seluruh negara termasuk Indonesia. Soko bocah cilik kanthi simbah-simbah kabeh seneng mangan woh sing ndhuweni rosos asam manis iki. Tinapi sakwalike iku kabeh Sampeyan tentune sampun ngertos manfaat woh manggasing sakjatine?

Manfaat woh Mangga kanggo Kesehatan

Buah Mangga arum manis
Buah Mangga arum manis
Kesehatan Mata
Sampeyen tentune sampun ngertos mbokbilih mangga sugih kandungan vitamin C, tinapi soponyono yen makanan sehat iki  ndhuweni kandungan vitamin A sing dhuwur. Woh mangga biso nyukupi 25 % kabutuhan harian vitamin A Sampeyan. Amarga sugih vitamin Amiturut  riset mangan woh mangga sih cukup biso ngurangi resiko keno rabun senja.

Melancarkan Pencernaan
Woh Mangga kuwi salah sakwijine sumber serat sing baik. Yen Sampeyan mangan woh iki secara teratur biso dipastikaken Sampeyan ora kena sembelit utawa susah buang air besar. 

Mencegah Pernyakit Stroke
Sak liyane ngandung vitamin, Jebul woh mangga uga ngandung kalium. Kalium kuwi yoiku senyawa sing berfungsi kanggo menstabilkan tekanan darah lan detak jantung. Sak wijine study berhasil mbuktikake yen mangan woh mangga setiap esuk / pagi biso ncegah stroke tekan 40 %.

Antioksidan Alami
Antioksidan ing woh manggabiso mbantu awak merangi dampak soko radikal bebas.

Manfaat woh Mangga kanggo Kecantikan

Manfaat buah mangga selanjute yoiku kanggo ncerahke  lan nglembutake kulit secara alami. Oleske kulit woh mangga utawa diamke nempel ing Pasuryan /  wajah Sampeyan  kurang luwih sepuluh menit kanggo ngresiki  kotoran lan sel kulit mati ing Pasuryan / wajah Sampeyan. Selain kuwi  manfaat woh mangga sing liyane yoiku woh iki apik kanggo diet.
Ad

0 komentar:

Posting Komentar

Nyong ngaturke matur nuwun karo Saran Panjenengan